lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Borriana ja té llest i condicionat el cementeri per al dia de Tots Sants

L'Ajuntament facilitarà dues cadires de rodes en el cementeri per a les persones amb mobilitat reduïda en la festivitat de Tots Sants.

El Cementeri Municipal de Borriana ha acabat pràcticament d’ultimar els treballs de neteja i adequació de la instal·lació que este divendres acollirà un any més, la celebració del dia de Tots Sants, en el qual els veïns i les veïnes de Borriana acudiran al cementeri per a honrar i recordar els seus familiars i amistats.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, acompanyada per diversos regidors entre els quals es trobava el regidor delegat encarregat de la gestió del cementeri, Hilario Usó, han visitat les instal·lacions per a comprovar que, tant logísticament com de neteja i ornamentació, està tot llest per a divendres que ve, 1 de novembre.

En la visita, el regidor de Cementeri ha posat l’accent a recordar l’horari d’obertura al públic del cementeri municipal en els pròxims dies, que serà de 8 h a 18.30 h el dijous 31 d’octubre, i de 7 h a 19 h el divendres 1 de novembre, els dos dies ininterrompudament.
Segons ha explicat Usó, en la instal·lació s’ha realitzat una neteja a fons i condicionament i disposa ja de 100 escales arreglades i repartides per tot el cementeri a una distància d’un perímetre de 5 metres entre cadascuna, perquè els veïns i les veïnes les puguen utilitzar amb facilitat.

A més, el cementeri compta amb 15 escales altes homologades i amb rodes, perquè es puga accedir amb facilitat als nínxols situats en les files altes.
Entre les diferents dotacions que podran utilitzar les persones que acudisquen estos dies al cementeri, es compta amb un renovat material de neteja de 100 poals, 100 graneres i 100 recollidors.

En relació a l’ornamentació s’han posat a punt els arbres i plantes situats en el passadís central, a més de plantar directament en terra en diferents zones desenes de flors i plantes decoratives per a completar aqueixa decoració especial del dia de Tots Sants.

A més, la Regidoria de Cementeri de l’Ajuntament de Borriana disposarà de dues cadires de rodes cedides per l’Assemblea Local de la Creu Roja a Borriana, per a facilitar les visites de les persones amb mobilitat reduïda al cementeri del municipi durant tota la jornada del dia de la festivitat de Tots Sants.

Les dues cadires de rodes estaran disponibles en la consergeria del cementeri municipal i podran sol·licitar-les totes les persones que ho necessiten per tindre problemes de mobilitat.

Usó ha recordat que l’Ajuntament també facilitarà la localització amb el número de nínxol i fila i un plànol de la situació aproximada dels difunts inhumats en el cementeri municipal per a facilitar la recerca de familiars difunts.

Així, en la consergeria i en l’entrada del cementeri municipal s’instal·laran codis QR que enllacen a una aplicació online gratuïta. Després d’escanejar i llegir el codi, les persones que ho desitgen podran accedir a la informació que busquen en qüestió de segons.

Per part seua, també la Policia Local de Borriana, davant la previsió d’una afluència massiva de visitants al cementeri, iniciarà el dijous dia 31 d’octubre l’operatiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants amb un reforç de vigilància policial de trànsit.

El dia 1 de novembre des de les 10 h fins al tancament del cementeri, els accessos a Borriana per la rotonda situada en la CV-18 en l’avinguda d’Almassora estaran tancats al trànsit rodat de vehicles i s’habilitarà un únic sentit de circulació població-cementeri, en l’avinguda d’Almassora, i s’establirà l’avinguda de Vila-real com a via d’entrada a la població.

Igual que en anys anteriors, s’habilitarà com a aparcament addicional el solar contigu al cementeri, darrere del tanatori, amb accés des de l’avinguda d’Almassora en sentit eixida de la ciutat i se senyalitzarà una via d’entrada, la més pròxima al cementeri, i una altra d’eixida, la més allunyada.

Al costat de la zona d’oficines del cementeri s’habilitarà un espai reservat com a parada de taxis, i estacionament reservat a persones amb mobilitat reduïda, així com per a una ambulància per a atendre possibles incidències.

Últimas noticias

Contenido relacionado