viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Bombers i emergències, preparats per a cobrir les incidències pel temporal a la província

Es recomana a la població fer un seguiment de l'actualització en les previsions i avisos a les diferents xarxes socials i webs oficials per informar-se de la situació en cada moment

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha activat el seu dispositiu especial per a atendre emergències davant l’alerta per fortes pluges decretada per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per a tota la província  durant este dimarts 22 d’octubre. L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre), té activada ja la preemergència nivell taronja per temporal mediterrani en tota la província de Castelló

De moment, les previsions de la Aemet indiquen que fins a les 00.00h del dimecres dia 23 es preveu un episodi de pluges fortes la incidència final de les quals a la província pot variar segons diversos factors, per la qual cosa es recomana un seguiment de l’actualització en les previsions i avisos. En qualsevol cas, actualment es preveu una situació de fortes pluges amb possibilitat d’acumulats de fins a 100mm/12h i 20mm/h.

FORTS VENTS

Al mateix temps, Aemet preveu ratxes de vent de fins a 80 km/h, i en el litoral fenòmens costaners amb vents de força 7, i ones de 2 a 3 metres amb principal incidència entre les 06.00h i les 15.00 d’este dimarts dia 22. En qualsevol cas, es recomana seguir la informació actualitzada de la Aemet (https://twitter.com/aemet_cvalencia) i del Consorci Provincial de Bombers (https://twitter.com/siab_castellon)

9 PARCS DE BOMBERS OPERATIUS

La Diputació, amb això, té operatius els 4 parcs de bombers professionals de la província situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe, a més dels 5 parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena del Cid, Benassal, Morella i Atzeneta, en els quals estan disposats un total de 26 camions autobomba donats suport per 52 equips d’acovardeixi dividits en 10 electrobombas, 34 motobombas i 8 turbobombas. És important destacar que entre les electrobombas hi ha 2 que tenen capacitat per a acovardir un gran cabal d’aigua i 1 especialitzada en l’acovardeixi de sòlids i fangs. El dispositiu inclou a més 15 camions autobomba de les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana que estan assignades al Consorci Provincial de Castelló.

El CPBC també té activades la Unitat de Rescat de Muntanya (URM) i la Unitat de Rescat Aquàtic (URA) amb efectius distribuïts pels 4 parcs de bombers professionals.

Igualment es troba operativa la Unitat de Maquinària i Logística (UML) per a reforçar els dispositius de bombers. Compta amb maquinària pesada i equips d’acovardeixi de gran cabal. També pot actuar després de les pluges en zones en les quals hi hagi infraestructures danyades.

A més s’ha activat una unitat de voluntaris de Protecció Civil de la Diputació de Castelló amb disposició per a actuar de forma immediata com a suport logístic del dispositiu del bombers.

CONSELLS PER A LA POBLACIÓ

Les previsions meteorològiques poden sofrir canvis, per la qual cosa recomana a la població que estigui al corrent a través dels mitjans de comunicació i de AEMET i GVA112 de la informació del temps i dels possibles avisos que puguin realitzar-se.

Ha d’evitar-se la conducció per carretera i en cap concepte es travessaran zones que estiguin inundades, llits i barrancs. Tampoc és oportú programar activitats de muntanyes, especialment en les zones pròximes als llits dels rius i barrancs.

Dins de la llar, és important revisar les canalitzacions i baixants, així com assegurar-se que els desguassos de terrasses exteriors estiguin nets per a evitar acumulacions d’aigua. En cas d’emergències, ha de dir-se immediatament al 112.

Últimas noticias

Contenido relacionado