martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Bingo popular a la plaça Major en les festes d’Orpesa

El bingo ha sigut una de les novetats d'aquesta edició.

Orpesa ja es troba immersa en la seua última setmana de festejos patronals. Després dels actes culturals, els homenatges a la Verge de la Paciència i el multitudinari Dia de les Paelles, el protagonisme de la jornada d’aquest dimarts ha estat centrat en una de les novetats del programa d’aquesta edició. Més d’un centenar de veïns i turistes s’han acostat fins a la plaça Major de la localitat per a participar en una vesprada de bingo, un acte que ha sigut organitzat per l’agrupació Colles d’Orpesa i que ha servit com a excusa de reunió de grups de familiars i amics. En total, s’han cantat quatre bingos que han tingut com a premi diversos productes gastronòmics.

Els concursos han sigut una constant durant tot el dia. Després de la competició de pesca per parelles que ha tingut lloc en el Riu Koral (platja Morro de Gos), xicotets i majors s’han atrevit amb el llançament de ‘pinyol’ en Bar Nou. Un certamen solidari que donarà la quantitat recaptada amb les inscripcions dels participants a l’Associació Contra el Càncer Infantil. La festa de disfresses en la plaça Espanya, en la qual s’han pogut veure indumentàries de tota mena, i la música a càrrec de discjòqueis locals han servit per a ‘coronar’ aquesta jornada de festes patronals.

A més, l’alcaldessa, María Jiménez, al costat de la reina, Victoria Goméz, les seues dames i diversos membres de l’equip de govern han inaugurat el Mercat Vintage que enguany ofereix a tots els visitants tot tipus de productes i que albergarà fins al diumenge tallers per al públic infantil i espectacles circenses.

Primera jornada de bous i 9 d’Octubre

Els festejos continuaran aquest dimecres amb el primer dia de bous en el Ravalet, en ple barri antic del municipi. Allí, des de les 13.00 hores, es concentraran centenars d’afeccionats per a mesurar-se contra els caps de bestiar de la ramaderia Anaven Miró, que tindran una altra oportunitat a la nit, a les 22.00 hores. Abans, a les 17.00 hores, s’iniciarà la desfilada i la recreació històrica amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, en la qual multitud de veïns i representants d’associacions locals partiran des de l’Ajuntament fins a l’escultura del Rei Jaume I per a realitzar l’homenatge a aquesta figura que va marcar la història del poble valencià amb la seua entrada a València en 1931.

Últimas noticias

Contenido relacionado