domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Benlloch reivindica el paper dels ajuntaments durant el Consell Valencià de la Innovació

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat en el Consell Valencià de la Innovació celebrat a Alacant.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat, com a president dels municipis inclosos en la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, en el Consell Valencià de la Innovació celebrat a Alacant.

Benlloch ha reivindicat davant els membres del Consell el paper de l’Administració local en el sistema de la innovació valencià. El Consell, que ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aprovat el projecte de pressupost de l’exercici 2020, que passarà de 24 a 48 milions d’euros.

“Els ajuntaments, que som les administracions més pròximes al ciutadà, exercim un paper clau en l’impuls a la innovació i en l’enfortiment de l’ecosistema innovador del territori. La capacitat innovadora de les nostres universitats, empreses i entitats de tota mena és enorme, però hem de ser capaços, des de les administracions locals, de canalitzar tot eixe potencial per a afavorir que puga desenvolupar-se”, assenyala Benlloch, qui ha defensat també el paper de les empreses públiques en aquest objectiu i ha advocat per la necessitat d’adaptar l’Administració a un entorn canviant i competitiu, que requereix de “respostes àgils a problemes nous i cada vegada amb una major immediatesa”.

Benlloch ha participat en el Consell Valencià de la Innovació en la seua qualitat de president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, càrrec que exerceix des de l’any 2017. A més, Vila-real forma part des de 2011 de la xarxa Innpulso de Ciutats de la Innovació, després de convertir-se en la primera població de la província a obtindre aquesta distinció, revalidada l’any 2015.

Últimas noticias

Contenido relacionado