Benicàssim incrementa l’ocupació hotelera durant la temporada estival

Els hotels van superar el 90% d'ocupació durant el pont del 15 d'agost

L’ocupació turística a l’estiu està sent més que positiva a Benicàssim. La regidora de Turisme, Cristina Fernández, ha informat de l’ocupació que està havent-hi en el municipi fins a la segona quinzena d’agost, així com les activitats i les consultes turístiques realitzades. “Està sent una temporada estival molt positiva per al sector turístic gràcies a la gran oferta gastronòmica, cultural i turística que ofereix Benicàssim”, ha indicat l’edil.

Centrant-nos en les xifres, el juny es va tancar amb un 68,70% d’ocupació en hotels, un 3% més que el mateix mes de l’any 2018. En el cas dels càmpings, l’augment de l’ocupació va ser més elevat, ja que el registre d’ocupació passà del 54 al 58%.
En el mes de juliol, es va registrar una ocupació del 74% en hotels (un 1% més que l’any passat), mentre que en els càmpings el percentatge va arribar al 69,18%. I des de l’inici del mes d’agost fins a la data, les pernoctacions ja freguen el 85% i durant la setmana del pont del 15 d’agost s’ha superat el 90%.

Seguint amb les dades d’estadístiques de consultes a les oficines de turisme, aquest estiu ja s’aconsegueixen les 14.000 consultes sobre informació turística relatives a activitats de turisme, culturals i esportiva, visites guiades, rutes de senderisme, entre altres, sent el 80% aproximadament de procedència estatal (Comunitat Valenciana i Madrid principalment) i el 20% de França majoritàriament, seguit de Regne Unit i Alemanya.

Finalment, i quant a les activitats i esdeveniments, una de les propostes que està tenint més èxit durant la temporada estival és el programa de visites guiades, amb un total de 45 visites programades per als mesos de juny, juliol i agost, de les quals nou són teatralitzades, 25 a la torre de Sant Vicent (a més de les que es reben individualment al BIC, i 11 als distints recursos turístics com el parc natural del Desert de les Palmes, el centre urbà, els camps de taronges i senderisme a la llum de les estreles, entre altres.

En aquest cas, les següents dates de visites guiades són el 27 d’agost (“Posta de sol al Bartolo“), el 29 d’agost (“Aventura en família: el tresor de les vil·les”), el 13 de setembre (“Aventura en família: les llegendes de la Via Verda del Mar”), el 15 de setembre (“Les ermites del Desert”) i el 29 de setembre (“Ruta de la taronja”).

A més, la setmana que ve comença el LIII Festival Internacional de Guitarra Francesc Tàrrega i del 6 al 8 de setembre tindrà lloc el Festival Benicàssim Belle Époque. Tota una sèrie d’activitats amb què, com indica l’alcaldessa, Susana Marqués, “demostra que Benicàssim és una gran referència en turisme durant l’època estival i que, a més, els visitants continuen trobant grans al·licients durant aquestes dates per a visitar el nostre municipi”.