L’Ajuntament de Benicàssim s’ha marcat el compromís d’eliminar l’ús dels plàstics d’un sol ús en el consistori i a dur a terme polítiques d’adquisició de béns i serveis basades en principis de sostenibilitat. Aquest compromís es desprén de la moció aprovada en el Ple celebrat avui al matí, presentada per l’equip de govern (PP i Ciutadans), amb el suport de l’edil de Vox i les abstencions de la resta dels grups de l’oposició, PSPV, Compromís i Ara Benicàssim.
Amb l’objectiu de donar exemple i ser conseqüents amb els compromisos de sostenibilitat assumits, l’Ajuntament de Benicàssim compta amb la nova Regidoria de Desenvolupament Sostenible, que pretén atendre els principals problemes ambientals. Com ha explicat la responsable de l’àrea, Cristina Fernández, “amb aquesta nova regidoria pretenem treballar transversalment i conjuntament amb altres agents, implicant i involucrant els col·lectius socials, els professionals i altres administracions i àrees de govern, teixint aliances que ens permeten fer front als principals problemes del mil·lenni i establint sinergies per a combatre els problemes ambientals, socials i econòmics més importants, i ajudar a potenciar la nostra imatge de ciutat”.
Fernández ha incidit en que “som nosaltres, la mateixa Administració local, la que ha de donar exemple i començar a diverses els nostres hàbits”. Una opinió compartida per l’alcaldessa, Susana Marqués, qui ha explicat que “cal aplicar mesures en l’àmbit local perquè després transcendeixen globalment”.
Per tot, l’Ajuntament de Benicàssim es compromet a eliminar, abans del 2021, l’ús de bosses, embalatges, elements de marxandatge fabricats en plàstic i substituir-los per materials reutilitzables o naturals. “El consistori impulsarà i prioritzarà en les seues adquisicions els materials reutilitzables i productes reciclables en substitució dels plàstics d’un sol ús”, ha afegit l’alcaldessa. “És fonamental crear consciència en la societat i potenciar canvis en els nostres hàbits de consum que ens permeten mitigar els efectes del canvi climàtic”, ha finalitzat Cristina Fernández.
En un altre ordre de coses, el Ple ha aprovat dues mocions institucionals. En la primera el consistori sol·licita a la Diputació de Castelló i a la Generalitat Valenciana la dotació de recursos necessaris per a combatre la plaga de mosquits. I la segona fa referència a la zona sud del municipi, en què es treballarà perquè aquesta zona compte amb un centre de salut tot l’any.
La sessió també ha aprovat dues modificacions de crèdit destinades a reparar la coberta del poliesportiu municipal (132.000 euros), la redacció del projecte del nou polifuncional (80.000 euros), la redacció del projecte de construcció del nou edifici de la Policia Local (54.450 euros), per a canviar la lluerna del Poliesportiu Municipal (14.700 euros) per a maquinària, utillatge i instal·lacions de la brigada (6.000 euros), per a l’adquisició d’un portafèretres elèctric per al Cementeri Municipal (25.000 euros), per a mobiliari de dependències municipals (4.509 euros), maquinària i instal·lacions per a esports (3.000 euros), l’adquisició de 60 bicicletes per al Poliesportiu Municipal (11.000 euros) i la instal·lació d’un cabalímetre en l’EDAR (7.021 euros).