miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Benicàssim encara l’últim cap de setmana de festes per Sant Tomàs de Villanueva

L'àmplia programació del dissabte combina esport, tradició, actes taurins i molta diversió.

Benicàssim es troba immers en l’últim cap de setmana de festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva i el programa per al dia de hui contempla tot tipus d’activitats que combinen l’esport, la tradició, els actes taurins i, sobretot, molta diversió.

Les bicicletes han pres aquest matí els carrers del nucli urbà de Benicàssim amb motiu de la celebració del Dia de la Bicicleta. Els participants han realitzat un recorregut pels principals vials amb arribada al recinte firal. La reina infantil, Marina Pauner, i la seua cort d’honor han sigut les encarregades d’entregar els premis del sorteig realitzat al final de l’activitat esportiva.

Passat el migdia, els majors del municipi han cobrat protagonisme dins del programa festiu amb l’homenatge als majors de 80 anys. A Rosa Casañ Ramón i Pepe Tárrega Socarrades (fill predilecte de Benicàssim), amb 102 i 89 anys respectivament, se’ls ha fet una recepció especial de la mà de les autoritats municipals, la reina infantil Marina Pauner, les dames i nombrosos majors que han acompanyat als dos homenatjats fins a l’església parroquial, lloc on s’ha oficiat una missa en honor a tots els que ja han passat la franja dels 80 anys. Després de l’acte religiós i arribades les 14 hores, el poliesportiu municipal ha acollit el tradicional menjar de germanor.

Els actes taurins també tenen el seu espai en el programa de hui i, a més de l’entrada que ha tingut lloc a les 13.30 hores en el passeig Pérez Bayer, a la nit hi ha programat per a les 22.30 hores vaques i bou embolat de la ramaderia Jaime TárregaLucas.

Durant la vesprada també hi haurà espai per als balls tradicionals de la mà de la XXXVII Trobada Folklòrica en la plaça de les Corts Valencianes i que comptarà amb les actuacions de l’Agrupació Folklòrica El Cremaller, com a grup amfitrió, i del Grup Ball L’Artusu de Figaredo de Mieres (Astúries).

Així mateix, la vesprada també tindrà un espai reservat a les penyes que participaran en la primera carrera d’Autos Bojos. Els grups mostraran les actuacions sense motor que han fabricat de manera artesanal i demostraran la seua destresa damunt dels mateixos durant el recorregut de la carrera que recorrerà els carrers de la Corda, Mossén Oliver i la meta estarà en Sant Tomás.

La jornada festiva finalitzarà en el recinte firal amb l’actuació de la Gran Orquesta més disco The Luxe i posterior discomòbil.

Últimas noticias

Contenido relacionado