Benicàssim demana col·laboració ciutadana per a eliminar l’acumulació d’estris en via pública

El 65% dels serveis d'arreplega de poda durant el juliol han sigut sense avís, mentres que l'arreplega d'estris i residus voluminosos sense avís se situa en el 50 %.

L’Ajuntament de Benicàssim ha intensificat aquests mesos les labors d’arreplega d’estris localitzats en la via pública i les dades del mes de juliol indiquen que gran part dels elements s’arrepleguen sense previ avís, malgrat comptar amb un telèfon gratuït (964300996) per a aquestes comunicacions. És per això que des del consistori fan una crida a la ciutadania i demanen col·laboració i coresponsabilitat  “per a aconseguir, entre tots, un Benicàssim net”, indica l’alcaldessa, Susana Marqués.

Com es reflecteix en les dades que ha donat a conéixer la Regidoria de Medi Ambient, del total dels 2.067 serveis d’arreplega de poda realitzats durant el mes de juliol, un 65% de les persones que van depositar restes de poda en la via pública ho va fer sense avís previ, davant del 35% que ho va fer avisant. Aquests percentatges es tradueixen en 1.345 serveis sense avís i 722 amb avís d’arreplega. Per sectors, l’Eurosol és el que més avisos va realitzar per a l’arreplega de poda, mentres que la zona de Montornés va ser on es va realitzar més retirades de poda sense avís.

Quant als serveis d’arreplega d’efectes i voluminosos, dels 853 realitzats, 424 han sigut sense avís i 429 es van registrar en el contestador, per la qual cosa ambdós casos sumen un 50% del total dels serveis duts a terme per l’empresa encarregada del servei de neteja viària i arreplega de residus urbans, voluminosos i de jardineria.

Després de conéixer les dades d’arreplega de poda i voluminosos, l’edil de Medi Ambient, Elena Llobell, ha recordat que el telèfon d’informació per a l’arreplega d’objectes de voluminosos és el 964300996 i ha incidit en les normes d’ús d’arreplega de residus, entre les quals hi ha deixar el fem en l’interior del contenidor de 20 a 23 hores, mantindre la higiene depositant els residus en bosses de fem, destriar les deixalles domèstiques (paper, vidre, envasos i residus orgànics) i dur a l’ecoparc tots els residus urbans reciclables que no es poden tirar al contenidor. Llobell ha comentat que aquest servei és gratuït i durant el juliol van ser un total de 482 els usuaris de l’Ecoparc i es van realitzar un total de 771 entrades.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Domingo Lorenzo, ha recordat que l’incompliment de les normes establides en el reglament de gestió de residus urbans, neteja viària i ornament públic pot ser objecte de sancions o multes de fins a 3.000 euros.