miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

‘Belle Époque’ transporta a Benicàssim als anys de màxima esplendor de les vil·les

El passeig Pilar Coloma de Benicàssim ja s’ha guarnit per a acollir una nova edició de Benicàssim Belle Époque. L’esplendor que van tindre les Viles del municipi benicassut es valorarà fins diumenge que ve de la mà d’un programa d’activitats pensat per al gaudi de tots els públics.

Amb l’obertura del mercat modernista la huitena edició de l’esdeveniment costumista ha començat avui a la vesprada. Aquest espai, ubicat al llarg del passeig marítim recupera una mostra de l’artesania més cuidada i elaborada on es pot trobar tota mena de productes fets a mà, i els visitants també tenen l’oportunitat de conéixer més de prop com es feien els treballs artesanals de l’època.

A més de l’oferta tan diversa que ofereix el mercat costumista, a primera hora de la vesprada també ha obert les portes l’exposició del ferrocarril de Benicàssim, que per primera vegada participa en l’esdeveniment de la mà de l’Associació Cultural Ferrocarril de Farja i mostra models a escala de trens d’aquella època.

L’exposició es pot visitar enfront de Vil·la Paquita. D’altra banda, la Perruqueria i Barberia Belle Époque també ha obert les portes davant de Vil·la Margarita, així com el Taller de Fotografia Analògica. L’inici de totes aquestes activitats han sigut visitades per una àmplia representació municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Susana Marqués, i la regidora de Turisme, Cristina Fernández, així com la diputada Virginia Martí, i representants de l’organització de l’esdeveniment.

La comitiva ha iniciat el trajecte al passeig Pilar Coloma, a l’altura del carrer Jorge Comín, i han recorregut tot l’espai que acull la mostra costumista.

Cristina Fernández ha comentat que “Benicàssim Belle Époque és la millor ocasió perquè els veïns i visitants viatgen als anys daurats de les nostres emblemàtiques vil·les i coneguen aquest gran patrimoni històric a través d’un programa d’activitats molt acurat”.

El passeig també els ha dut a Vil·la Elisa, un espai que en la present edició cobra gran protagonisme amb motiu de les recepcions teatralitzades dutes a terme en el palauet municipal. En aquesta activitat els assistents tenen l’ocasió de descobrir la singularitat d’aquest emblemàtic palauet després de la finalització del projecte de restauració. Les recepcions teatralitzades a càrrec de la companyia Kinerama han començat a les 19.30 hores i cada vesprada es fan tres passes (a les 19.30, 20.00 i 20.30 hores) i la inscripció es realitza per ordre d’arribada al passeig.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “la present edició de Benicàssim Belle Époque ofereix l’oportunitat de mostrar la fantàstica rehabilitació duta a terme pels que creiem i apostem per tornar a aquest palauet la seua esplendor”.

Seguint amb els espectacles programats per a la primera jornada de Benicàssim Belle Époque, El senyor de les baldufes, de la companyia Penélope y Aquiles, ha presentat el seu espectacle circense enfront de Vil·la Amparo.

Ja entrada la nit l’activitat es concentrarà davant de Vil·la Maria de la mà de la companyia Livianas Provincianas amb ‘Es mi hombre’, un espectacle de cabaret on, a través del cuplet, dos intèrprets i un pianista qüestionaran els rols de gènere, el concepte de l’amor romàntic i el paper de la dona des de principis del segle XX fins a l’actualitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado