Ballester compleix el seu compromís i anuncia que la Plaça de la Sinagoga d’Onda estarà acabada en un mes

Ballester: "Després de quatre anys de penúries els veïns tornaran a la normalitat i Onda recupera un emblemàtic espai en el centre històric"

Les obres de la plaça de la Sinagoga d’Onda, situada en ple centre històric, avancen a bon ritme després de la consecució per part del nou equip de Govern de la represa del projecte després de quatre anys. Tant és així que aquesta setmana s’ha instal·lat l’estructura metàl·lica que albergarà la passarel·la de fusta en l’altura superior de la plaça i que permetrà visitar la planta inferior, que albergarà una font i des d’on es podran contemplar les restes arqueològiques.

Després de visitar les obres al costat de l’empresa constructora i tècnics de conselleria, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha anunciat que la plaça estarà acabada en el termini d’un mes. “Ens vam comprometre a actuar de forma immediata per a solucionar aquest desistiment de funcions per part de l’anterior Corporació que ha mantingut als veïns de la plaça en suspens durant quatre anys. I hem complit. Des del primer moment hi ha hagut voluntat per part de l’empresa constructora i els tècnics municipals per reprendre l’obra i acabar-la com més prompte millor. En un mes els veïns podran recuperar la normalitat, al no tindre ja un gran forat a la porta de casa, i Onda recupera un emblemàtic espai per a ús social i cultural, amb el valor afegit del jaciment medieval com a nou atractiu turístic”.

Repte d’enginyeria
El projecte és tot un repte de l’enginyeria en proposar la creació d’una plataforma de fusta sobre una part de la Sinagoga, que podrà ser transitable per als vianants, mentre que la part de baix, on es troben les restes medievals, podrà ser visitada accedint des d’una rampa.

Amb aquesta actuació també s’augmenta l’espai per a la circulació dels cotxes i s’ha creat una graderia des de la qual el públic podrà assistir a les actuacions musicals o actes culturals que es realitzen en la plaça. Així mateix, es canviarà la il·luminació i es plantarà vegetació, entre altres coses. El cost total del projecte és de 400.000 euros.