lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Arcadi España anuncia l’inici de les obres de la ronda sud-oest de Vila-real

Ha assenyalat l'inici de les obres de la ronda sud-oest de Vila-real i el tancament de la ronda de Castelló en col·laboració amb l'Ajuntament.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha manifestat que des de l’àmbit competencial del seu departament “treballarem perquè el nostre territori siga un bon lloc per a viure, invertir i crear ocupació. Un territori equilibrat, que lluite contra la despoblació i on s’optimitzen els serveis ambientals del territori”.

Així s’ha expressat el conseller en el transcurs de la conferència ‘La mobilitat sostenible com a factor de creixement econòmic i ocupació’, que ha pronunciat a Castelló en el marc del Desdejuni Empresarial organitzat per Bankia i Mediterrani.

Protegir el territori

En la seua intervenció, Arcadi España ha destacat l’inici d’una nova generació de plans territorials que definisquen l’ordenació estructural en àmbits del món rural “molt útils a les comarques de l’interior”.

Així ha parlat de la importància que té el paisatge com a “actiu cultural identitari”, recordant que la conselleria acaba de traure a informació pública la proposta del Programa de Paisatge en sòls dels municipis de Vinaròs i Benicarlo, en desplegament del Pativel, que recull un conjunt de recomanacions sobre les quals tota la població té oportunitat de pronunciar-se i aportar suggeriments.

En este context ha valorat la posada en marxa de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que impulsarà l’exercici de les competències autonòmiques en matèria de disciplina urbanística, amb funcions d’inspecció i procediments de restauració de la legalitat urbanística. Esta Agència permetrà minimitzar l’impacte de molts habitatges fora de l’ordenació i acabarà amb la seua irregularitat. Moltes d’elles situades en la marjal de Castelló o Borriana.

Millorar la connectivitat

En un altre moment de la seua intervenció, Arcadi España ha posat en relleu que la Generalitat, en contacte amb els ajuntaments, està elaborant un estudi per a millorar la connectivitat de l’AP-7 incloent els accessos al port.

“Un assumpte que ja hem traslladat al Ministeri de Foment i que suposarà una millora una millora fonamental per a un dels motors de la província com és el sector ceràmic”.

Quant a la resta de vies de l’Estat, ha recordat que el Ministeri ja ha aprovat el projecte de traçat d’ampliació i condicionament de la N-238 entre Vinaròs i Ulldecona i des de la conselleria “reivindiquem també el tancament de la CV-10 entre Vilanova d’Alcolea i La Jana, o l’Autovia A-68 per Morella i fins a Vinaròs.

A més, ha afegit l’impuls de les infraestructures prioritàries que recull el document estratègic per a la millora de la mobilitat, les infraestructures i el transport (UNEIX), entre les quals ha assenyalat l’inici de les obres de la ronda sud-oest de Vila-real i col·laborar amb l’Ajuntament de Castelló per al tancament de la ronda perquè “completar aquesta ronda és un bon exemple de com les infraestructures ajuden a fer més competitiu el territori, facilitant la connexió amb l’UJI”.

Corredors ferroviaris

Respecte als corredors ferroviaris, el conseller ha assegurat que després de molts anys hi ha una voluntat unànime del conjunt de la societat i les administracions públiques per traure aquests projectes avance. “Reivindiquem no sols el Corredor Mediterrani, també el Cantàbric pel que suposa per a potenciar les possibilitats dels nostres ports d’interés general, en aquest cas, Castelló, Sagunt i València”, ha assenyalat.

D’aquesta manera, ha subratllat que la connexió ferroviària del port de Castelló ha sigut un dels set projectes seleccionats per a ser cofinançat pels fons europeus del Mecanisme Connectar Europa.

Així, l’estació intermodal, al costat dels tres milions de metres reservats en el pla d’ordenació urbana que està tramitant l’Ajuntament de Castelló per a la zona logística en el seu entorn, serà un atractiu per a grans inversions productives que generaran creixement i ocupació.

Mobilitat

Finalment, el conseller Arcadi España ha destacat que el Consell vol garantir la comunicació de tots els seus municipis argumentant que la província de Castelló és molt extensa i està afectada pel problema de la despoblació.

Per a això “estem introduint novetats com la compatibilització del transport escolar i el transport regular, així com parades a demanda per a garantir que tots els municipis queden comunicats.

Respecte a l’àrea metropolitana de Castelló ha indicat que el TRAM ha desplaçat a 585.000 viatgers este estiu, amb un increment del 3,3% respecte a 2018 i “millorarà amb la nova estació en El Fanal”, ha afegit.

D’igual manera desde la conselleria s’ha fet un treball molt important amb la elaboració del pla de mobilitat metropolitana sostenible de l’àrea de Castelló “que presentarem a principis del pròxim any”, ha conclòs el conseller.

Últimas noticias

Contenido relacionado