miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Aprovat el conveni del projecte ‘Musiquem!’ per al curs vinent

Francesc Mezquita, regidor d'Educació: "la signatura final del projecte es realitzarà a principi de setembre, coincidint amb l'inici del curs".

El regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha afirmat que “el passat dia 8 de juliol es va aprovar en Junta de Govern Local el conveni per al projecte ‘Musiquem! Fent música comunitària a les escoles’ per al curs vinent”. L’edil ha destacat que la signatura final del projecte es realitzarà a principi de setembre, coincidint amb l’inici del curs.

En aquest projecte de caràcter inclusiu, col·laboren alumnes del CEIP Mestre Canós juntament amb la Universitat Jaume I de Castelló, on mitjançant la formació de conjunts instrumentals en les escoles, “es fomenta la democratització de la pràctica artístic-musical en espais on no totes les persones poden adquirir aquests coneixements i experiències” ha afirmat Mezquita.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal “fomentar la formació musical de l’alumnat de les escoles de primària a través de la pràctica amb instruments musicals, fet que promou l’expressió artística, la participació i el desenvolupament d’habilitats socials i comunicatives” ha expressat Mezquita. A més, el projecte ‘Musiquem!’, també “afavoreix la participació comunitària en les escoles i la dinamització cultural en l’entorn del centre educatiu” ha afegit.

D’altra banda, el regidor d’Educació també ha volgut expressar que “la finalitat d’aquesta iniciativa artística és aprofitar totes les possibilitats comunicatives que la música ofereix”, és a dir, “proporcionar recursos als xiquets i xiquetes d’educació primària per contribuir al desenvolupament de les competències socials, comunicatives i relacionals”.

“Es tracta per tant, d’un projecte per enfilar la pràctica musical i l’educació en valors, fomentant la connexió amb la comunitat escolar i de la realitat que embolica el centre” ha conclòs el regidor d’Educació, Francesc Mezquita.

Últimas noticias

Contenido relacionado