domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almenara licita les obres de la segona fase del Pla Edificant per 1,5 milions d’euros

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Almenara ha aprovat per unanimitat la licitació de les obres de la segona fase del programa Edificant en la localitat amb actuacions en el CEIP Juan Carlos I del municipi. Les obres d’aquesta segona fase estaran valorades en 1.432.009,2 euros i afectaran tant l’edifici d’Infantil com al conegut com “Edifici de Dalt”.

Les empreses interessades podran optar a la construcció durant els 13 dies següents a la publicació de la licitació en els diversos mitjans i plataformes habituals, lloc on trobaran totes les dades necessàries per a participar en el concurs.

Les empreses constructores tindran després de la signatura del contracte 12 mesos per a realitzar les obres d’aquesta segona fase del Pla Edificant que estarà dedicada bàsicament a l’edifici d’Infantil, ja que contemplarà un reforçament de l’estructura, així com totes les mesures per a l’eficiència energètica, calefacció, instal·lació elèctrica, accessibilitat, i reforma dels banys.

A més també es cobrirà parcialment el pati principal del centre. També s’actuarà en el conegut com “Edifici de Dalt” on està previst la construcció d’un nou pavelló multiusos de 240 m², a més d’actuar en el propi edifici amb mesures per al foment de l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat la “importància d’aquests programes Edificant de la Generalitat Valenciana als quals ens hem adherit, que estan permetent a poc a poc millorar i adaptar els diversos edificis del CEIP Juan Carlos I, i que en un futur ens permetran actuar en l’Institut”.

A més cal assenyalar que amb motiu de les pròximes obres, ja s’ha actuat durant aquest estiu i s’han habilitat les aules prefabricades que acolliran a partir del pròxim dilluns als alumnes de les classes afectades per les obres que es realitzaran al llarg de tot un any.

OBRES ACABADES I FUTURES
Recordar que el mes de febrer passat van culminar les obres de la primera fase del pla Edificant en el centre amb un import de 424.000 euros, actuacions consistents en la renovació de la cuina i el menjador. També va canviar el sistema elèctric de “l’edifici de dalt”, així com el sistema de calefacció. Al mateix temps s’ha reformat la sala de calderes del centre amb la renovació d’aquestes.

També s’han executat obres d’accessibilitat.
A més també es va sol·licitar a la fi de març un tercer pla Edificant per a la localitat valorat en prop de 600.000 euros per a escometre diverses obres en l’edifici de l’Institut de la localitat. Bàsicament s’aprofitarà per a substituir la coberta del centre després de detectar-se una sèrie de problemes. A més es buscarà la reposició del sòl del gimnàs, l’adequació dels nivells del terreny i finalment canviar el depòsit de gasoil, qüestió que ja tenia prevista Conselleria però que finalment també s’ha decidit incorporar a aquest programa Edificant per a l’Institut.

En global, entre els tres programes Edificant de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació s’invertiran aproximadament 2,6 milions d’euros a Almenara, uns 2 en el CEIP Juan Carlos I i altres 600.000 en l’IES Almenara.

Últimas noticias

Contenido relacionado