domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora traurà a concurs les obres de la Vila per 487.000 euros

Els treballs tenen un termini d’execució de quatre mesos i mig.

L’Ajuntament d’Almassora i el gabinet extern d’arquitectura han conclòs el projecte d’urbanització per a traure a licitació per 487.793,07 euros (IVA inclòs) les obres de conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església. Els tècnics han mostrat aquest matí el compendi de la documentació a l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, per a traslladar al departament de Contractació l’expedient que traurà a concurs les obres.

L’actuació en el barri antic d’Almassora està cofinançada pel consistori i la Unió Europea, a través dels fons Feder, al 50%. Es tracta d’una intervenció molt quantiosa pel tram afectat i les característiques especials del barri, amb carrers estrets a les quals accedir amb la maquinària d’obra. A més, el projecte, que tindrà una execució de quatre mesos i mig, recull l’obligatorietat de parar els treballs durant les setmanes de festes patronals per a seguir amb normalitat l’activitat habitual de les celebracions.

“És un vertader desafiament per als tècnics, l’empresa que guanye l’adjudicació i el propi Ajuntament, responsable últim del resultat, però estem convençuts que els materials i el disseny previst, que ja vam mostrar al veïnat en la reunió celebrada a la Vila, serà definitiu per a posar en valor el barri i evitar la seua degradació”, segons l’alcaldessa d’Almassora.
De fet, els materials a utilitzar, consensuats amb la Conselleria de Patrimoni, tenen com a objectiu respectar la imatge homogènia del barri, evitar lliscaments i caigudes de vianants i, a més, compatibilitzar usos com la celebració de festes. Tot això en un entorn renovat que reordenarà l’entramat viari a una única altura i millorar canalitzacions.

“Eliminar esglaons per a afavorir l’accessibilitat i prioritzar al veïnat enfront del trànsit rodat posarà en valor la Vila d’Almassora”, ha considerat la regidora de Territori. “Malgrat que és una reivindicació històrica, només ara compta amb finançament i amb un projecte que ja poden consultar totes les persones interessades i que suposa una de les inversions urbanístiques més ambicioses de la legislatura”, segons Martinavarro.

No en va, la renovació del barri antic, que arranca amb aquesta primera fase de conversió en zona de vianants, obliga també a buscar solucions d’aparcament com l’obertura del solar al carrer Lledoner o les places habilitades en l’avinguda de Borriana. En aquest espai, a més, la localitat estrenarà al llarg del mes la plaça renovada després de guanyar l’Ajuntament el concurs Som Ceràmica.

Últimas noticias

Contenido relacionado