martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora traslladarà a la Policia Local a l’antic laboratori de Qualitat

La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Almassora han iniciat el procés per a la futura cessió de l’antic laboratori autonòmic de la Secció de Control de Qualitat, en desús des de 2012. Quan finalitze el procediment administratiu, el bloc del carrer Indústria passarà a ser la reguarda de la Policia Local, tal com han consensuat el gabinet autonòmic i l’ajuntament, després de la visita al centre este matí.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha visitat este matí l’edifici situat en el polígon Millars, al costat de la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto; la directora general de Sector Públic i Patrimoni, Isabel Castelló; i el director territorial de Presidència de la Generalitat a Castelló, Adolf Sanmartín, que han comprovat l’estat de l’edifici, de més de 370 metres quadrats, construït en 1977 i actualment sense activitat.

Després del recorregut per les instal·lacions que en dècades passades van acollir els laboratoris de la Conselleria d’Habitatge, les parts han avançat la seua voluntat d’iniciar els tràmits perquè este edifici adscrit a la Direcció General d’Habitatge, Rehabilitació i Eficiència Energètica passe a albergar les dependències de la Policia Local d’Almassora. En este sentit, Galí ha recordat que la posada a punt de l’edifici permetrà “utilitzar un edifici que la Conselleria va tancar en 2012 i solucionar els problemes de capacitat de la reguarda municipal”.

De fet, el comissari cap, Roberto Verdoy, també ha participat en la visita per a conéixer els departaments que en el futur albergaran la seu del cos de Policia Local. La decisió atendrà la petició dels agents de comptar amb més espai per a les seues dependències i vehicles, i al temps, reforçarà la vigilància de polígons i estació de tren, amb bons accessos al nucli urbà.

Cal recordar que el laboratori va iniciar la seua marxa el març de 1978, quan va formar part de la xarxa INCE de l’Institut Nacional per a la Qualitat de l’Edificació del Ministeri de Foment. Posteriorment, en virtut del Reial decret 1720/1984, de 18 de juliol, es va produir el traspàs de funcions i serveis en matèria de patrimoni arquitectònic, control de qualitat de l’edificació i habitatge a la Generalitat Valenciana. Des de llavors va passar a denominar-se Laboratori de Control de Qualitat de l’Edificació i va quedar adscrit a la Conselleria amb competències en habitatge i qualitat de l’edificació.

L’activitat principal va ser la realització de treballs de recerca i assajos per al control de qualitat de l’edificació tant per a promotors privats com públics. La dotació d’equips permetia la realització

Últimas noticias

Contenido relacionado