miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora renovarà la gespa de Boqueres

El consistori adjudica la inversió per 160.093,89 euros.

L’Ajuntament d’Almassora iniciarà l’11 de novembre la substitució de la gespa dels camps de futbol de Boqueras. El consistori ha adjudicat a l’empresa Fieldturf Poligrás S.A. els treballs amb un pressupost de 160.093,89 euros i un termini d’execució d’un mes.

Tres mercantils van optar al concurs públic llançat des dels serveis tècnics municipals per a escometre la reforma de l’herba artificial, prevista per al pròxim mes, tal com va informar ahir l’alcaldessa, Merche Galí, en el ple a preguntes de l’oposició.

Els treballs de substitució tenen una doble finalitat: millorar la qualitat de la gespa per a garantir la comoditat dels equips que entrenen i juguen en aquests camps i, d’altra banda, previndre l’aparició de lesions en esportistes. No en va, el sistema d’herba artificial arrossega 15 anys d’ús i un desgast evident.

Els informes tècnics apunten a les “deficients condicions” del terreny de joc inaugurat en 2004. Aquest fet va precipitar la redacció del nou plec de condicions per a obrir a licitació la reposició. El canvi solucionarà la pèrdua de verticalitat i trencament de la fibra, així com la pèrdua de les propietats biomecàniques pròpies del camp, de manera que les persones que usen la instal·lació milloren notablement la seua comoditat.

Els equips més beneficiats seran el CD Almassora i el Joventut Almassora, que realitzen entrenaments i partits en les instal·lacions del carrer Boqueras. Podran tornar al terreny de joc un mes després que comencen els treballs, que inclouen la retirada de la gespa artificial existent en el camp de futbol 11 i el subministrament i instal·lació del nou, combinat de fils monofilamentos i fibrilados en la mateixa puntada, amb una superfície de 6.432 metres quadrats.

L’empresa disposa d’aquest mes de termini marcat en el contracte per a desmuntar l’existent amb maquinària específica, fer apilament dels rotllos de gespa i dels farciments d’arena i cautxú, adequar la base suporte de la gespa i subministrar el nou, que tindrà 60 mil·límetres d’altura per a una superfície de 96 metres de llarg per 67 metres d’ample. A més, l’adjudicatària del concurs inserirà les línies de marcació de futbol 11 i dos marcatges de futbol 7.

El regidor d’Esports, Sergio Gómez, ha recordat que l’empresa s’ocuparà de reinstal·lar l’equipament esportiu existent i ha demanat disculpes als clubs per les molèsties que es puguen derivar dels treballs de substitució de la gespa. “Estem convençuts que el contratemps que suposa un mes d’obres valdrà la pena per a estrenar herba artificial nova i previndre lesions entre esportistes”, ha assenyalat.

Últimas noticias

Contenido relacionado