domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora obri un pàrquing gratuït de 4.000 metres quadrats

Alleujarà el trànsit al costat de les fàbriques coincidint amb la campanya citrícola.

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat els treballs per a habilitar un aparcament gratuït de 4.000 metres quadrats en el polígon Mijares. El solar, cedit per un particular, permetrà descongestionar l’entrada i eixida de vehicles pesats pels carrers de les Naus i la Fusta, especialment en temporada citrícola quan el trànsit de camions es multiplica.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, han visitat hui els treballs que duu a terme una empresa local i que permetran adequar com a zona de pàrquing un solar situat entre fàbriques que fins hui estava abandonat i replet de matoll. Amb l’adequació del terreny, el consistori aconseguirà eradicar un focus de mala herba i aplacar el problema d’estacionament entre les persones usuàries del polígon.

Cal recordar que la zona industrial multiplica el pas de vehicles coincidint amb la temporada citrícola, quan al flux habitual de camions per la zona industrial se sumen aquells destinats a la temporada agrícola. Amb l’adequació de la parcel·la, els vehicles podran accedir i eixir per dos punts cèntrics del polígon després de la retirada de la mala herba i fems del recinte.

A continuació, les màquines aplanaran el terreny i, una vegada que la superfície s’haja assentat amb el pas dels vehicles, el departament d’Urbanisme adequarà el ferm, circumstància que també millorarà la imatge del polígon Mijares. De fet, aquest solar se suma a l’habilitat al costat de l’estació de tren, al carrer Ferrocarril, com a zona d’aparcament per a empreses i usuaris del tren de rodalia.

Tal com ha incidit Martinavarro, la conversió de solars abandonats en esplanades netes que permeten l’estacionament gratuït a l’aire lliure és un compromís de l’equip de govern amb els empresaris de la zona. Aquesta part ha reiterat les seues queixes per l’estat dels solars abandonats pels seus propietaris, atés que empobreixen la imatge que ofereixen als seus clients.

L’edil ha emplaçat als propietaris a mantindre nets els terrenys per a evitar la proliferació de plagues i evitar incendis de matoll. Al temps, ha fet una crida a estacionar en aquests nous espais que, igual que el del carrer Lledoner, alleugen el trànsit i prevenen accidents en suprimir l’aparcament en punts no permesos.

Últimas noticias

Contenido relacionado