lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora obri el Torrelló al públic després de consolidar les restes per a 50 anys

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat la consolidació del jaciment arqueològic del Torrelló per a començar les visites guiades el mes vinent de novembre. Els experts contractats per la Regidoria de Patrimoni han utilitzat productes específics que garantiran la conservació de la muralla durant més de 50 anys. La intervenció està cofinançada pel consistori i els fons FEDER de la Unió Europea.

Tal com ha indicat l’arqueòleg municipal, Gerardo Clausell, els especialistes han utilitzat morter amb components de colorants i productes químics que revisten ja els materials trobats per a convertir-los en porosos i resistents a les inclemències meteorològiques. Els treballs han finalitzat en el recinte del Torrelló després de 15 dies d’intervenció.

“L’important és recuperar les troballes, que es mantinguen en el temps i que permeten al públic visitar el recinte perquè tota la ciutadania puga conéixer de primera mà com eren i vivien els primers pobladors d’Almassora”, segons la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro. Així es farà a partir del mes que ve amb una novetat respecte a l’última edició: la inclusió de tallers infantils per a afavorir les visites dels més xicotets.

D’esta forma, el públic podrà accedir al recinte el dissabte 16 de novembre amb tres torns (9.30, 10.30 i 12.15 hores) i el diumenge en dos torns (10.30 i 12.15 hores). L’Ajuntament d’Almassora facilitarà un enllaç en la web municipal www.almassora.es per a les inscripcions gratuïtes que permetran comptabilitzar les places. Les visites estaran obertes a tot el públic.

Visites infantils
Els tallers infantils es repetiran els dos dies a les 12.15 hores perquè les persones adultes que acudisquen acompanyades per xiquets i xiquetes puguen seguir l’explicació dels professionals, al mateix temps que els més xicotets rebran xarrades adaptades a la seua edat. Així podran conéixer els treballs realitzats este estiu sobre els murs paral·lels a la muralla principal, corresponent als segles III i II aC, gràcies al cofinançament municipal i de la Unió Europea.

Els tècnics involucrats en este projecte han determinat que el llenç de muralla aparegut durant l’últim mes correspon a una fortificació inèdita. Per això, l’equip de govern ha previst realitzar una nova intervenció en el recinte en 2020 per a deixar a la vista nous metres de muralla.

Últimas noticias

Contenido relacionado