L’Ajuntament d’Almassora és l’únic de la Comunitat Valenciana de més de 25.000 habitants sense llista d’espera en la valoració de les ajudes de la dependència. La regidora de Serveis Socials, María José Tormo, ha assenyalat que les 336 valoracions tramitades fins a novembre pel departament han permés situar al municipi com el més eficaç en la gestió d’aquesta línia de subvencions.
La Generalitat Valenciana ha traslladat la seua felicitació als Serveis Socials pel treball realitzat durant enguany per a atendre els col·lectius amb més dificultats. Les Jornades de Coordinació dels Serveis Socials Municipals de la Comunitat Valenciana, celebrades la setmana passada a Cullera, van ser l’emplaçament triat pel Consell per a traslladar aquesta informació a les institucions participants.
Així, la directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercè Martínez Llopis, va exposar les dades referents als avanços en la situació de Dependència de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, va destacar l’esforç, dedicació i eficàcia del Servei de Dependència de l’Ajuntament d’Almassora quant a la gestió d’aquests tràmits i va reconéixer així el treball realitzat per part del personal tècnic dedicat a aquesta àrea.
L’aplicació de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat s’ha convertit en una prioritat per a l’Ajuntament, segons Tormo, “atés que el col·lectiu que sol·licita aquestes ajudes públiques requereix de tots els esforços possibles per a col·laborar en el seu dia a dia, en el qual es troben amb moltes dificultats, tant els qui demanden les ajudes com les seues famílies”.
Durant el debat de l’aplicació de la nova llei, ha indicat la regidora, el nom d’Almassora va ocupar la millor valoració de tota la comunitat autònoma, circumstància que se suma a iniciatives municipals empreses des del departament per a millorar la vida de persones amb autonomia limitada o que travessen una situació amb dependència en algun grau.
És el cas del Servei d’Ajuda a domicili, valorat en 102.856,11 euros durant tres anys. Les tasques inclouen l’atenció en la llar, atenció personal i mesures de caràcter social com l’acompanyament, l’atenció professional per a desenvolupar capacitats personals i la intervenció en el procés educatiu.