martes, 25 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora licita hui les obres de la Vila per 487.000 euros

El departament de Contractació de l’Ajuntament d’Almassora ha publicat hui la licitació de les obres de conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església per 487.793,07 euros (IVA inclòs). L’actuació en el barri antic de la localitat està cofinançada pel consistori i la Unió Europea, a través dels fons Feder, al 50%.

Les empreses interessades tenen un termini de 20 dies per a presentar les seues ofertes.
L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, han qualificat l’avanç del procés com a “històric i definitiu per a unes obres de les quals s’ha parlat durant anys però sempre sense fer passos determinants com el de hui en què ix a concurs públic el contracte d’obres amb un pressupost tancat i reservat”.

El termini d’execució dels treballs és de quatre mesos i mig en una superfície que aconsegueix els 2.289,30 metres quadrats.

El procediment ha sigut difícil per les característiques específiques de la Vila. De fet, la Conselleria de Patrimoni va sol·licitar un canvi en els materials triats que ha sigut atés per a aconseguir la uniformitat del barri a través de la reforma. Les peces del paviment evitaran lliscaments i caigudes de vianants en un barri on resideixen moltes persones majors.

El projecte dissenyat per un gabinet extern i supervisat pels tècnics municipals té en compte també la necessitat de compatibilitzar les obres amb la celebració de les festes, a més de preveure els usos posteriors d’este paviment que eliminarà els esglaons i les voreres per a facilitar l’accessibilitat universal, un dels principals propòsits de la reforma.

En la mateixa línia, la plaça de l’Església tindrà una il·luminació especial al costat de la façana de la Nativitat per a ressaltar-la respecte al carrer Sant Joaquim. La plaça també contindrà dues zones verdes amb bancs i arbratge perquè l’accessibilitat permeta també la creació d’espais de reunió en este cèntric enclavament.

Limitar el trànsit rodat a residents, reordenar l’entramat viari a una única altura i millorar les canalitzacions són tres dels objectius de la intervenció, “una de les inversions més quantioses de la legislatura que engloben unes obres complicades per la mateixa configuració del barri, on els carrers són molt estretes i accedir amb maquinària pesant és difícil”, segons Martinavarro.

L’edil ha recordat que els plecs recullen l’obligatorietat de parar els treballs durant les setmanes de festes patronals per a seguir amb normalitat l’activitat habitual de les celebracions. Una vegada finalitzades, quedarà ressaltat l’accés al barri antic des del Raval amb un canvi de paviment i l’incrustació del nom La Vila en el solat. A més, un codi de pavimentat destacarà dades com els edificis catalogats, els dotacionals i aquells amb interés arqueològic.

Últimas noticias

Contenido relacionado