lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora iniciarà el Pla d’Accessibilitat Universal en Boqueres

La Diputació millorarà la seguretat entre José Ortiz i Caritat amb 150.000 euros.

L’Ajuntament d’Almassora iniciarà a la fi d’any el Pla d’Accessibilitat Universal, al qual es va comprometre en aquesta legislatura, amb la millora del carrer Boqueres entre l’avinguda José Ortiz i el carrer Caridad. La Diputació Provincial ha acceptat el projecte remés pel consistori per a sol·licitar la subvenció del Pla Castelló 135 de la institució provincial.

L’objecte de l’actuació passa ampliar voreres, eliminar les barreres arquitectòniques que impedeixen la mobilitat de les persones amb discapacitat i prioritzar a vianants i ciclistes.

La intervenció, que està prevista per a finals d’any, millorarà les condicions d’accessibilitat per als vianants en les interseccions, modificarà l’aspecte actual del vial i culminarà la senyalització de la via ciclista iniciada en 2017 per a potenciar l’ús ciclista del vial. “Es pretén una nova configuració del vial, més amable amb el vianant i dirigida a fomentar la mobilitat urbana sostenible, així com l’ampliació de les voreres i la creació d’un itinerari per als vianants accessible”, segons detalla el document redactat pels tècnics municipals.

L’Ajuntament aprofitarà les obres, que tenen un pressupost de licitació de 150.000 euros, per a renovar els diferents serveis afectats l’execució dels quals siga compatible amb l’actuació, incorporar mobiliari urbà i jardineria en la via pública i substituirà les conduccions d’aigua potable de fibrociment per altres de polietilé més grans. La intervenció permetrà enterrar diverses instal·lacions aèries existents i millorar el drenatge superficial.

Les obres entre l’avinguda José Ortiz i el carrer Caridad permetran també incorporar nous punts d’enllumenat i desplaçar els existents a la nova ubicació, a més de modificar les dues parades d’autobús a una nova ubicació i adequar-les a la normativa d’accessibilitat. La intervenció aconseguirà la uniformitat d’aquest vial d’accés i eixida d’Almassora en una superfície aproximada de 2,2 quilòmetres quadrats. La senyalització s’estendrà 300 metres quadrats més.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha recordat que entre les pretensions de la reforma figura l’increment de la seguretat de la via per a totes les persones usuàries, especialment per a vianants i ciclistes. No en va, la renovació posarà en valor les condicions del vial per a continuar amb el projecte d’accessibilitat universal al qual es va comprometre l’equip de govern a principis de mes.

Aquesta part incideix que altres zones del municipi també han sigut objecte de millores encaminades a eliminar barreres arquitectòniques com les calles Constitució i Santa Quitèria, l’entorn de l’església de Sant Josep, Darremur o els voltants de l’estació de tren.

Últimas noticias

Contenido relacionado