martes, 25 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora elimina la taxa infantil dels espectacles culturals

Els xiquets i xiquetes d'Almassora tindran accés gratuït fins als 12 anys a tota la programació cultural que realitze el consistori.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà hui la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per servei d’espectacles per actuacions musicals, de cinema i de teatre per a eliminar les entrades per al públic infantil. Després de l’aprovació, els xiquets i xiquetes d’Almassora tindran accés gratuït fins als 12 anys a tota la programació cultural que realitze el consistori.

Així ho ha confirmat l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, com a mesura per a potenciar la participació dels més xicotets en la programació cultural municipal, departament que dirigeix Javier Mollá. La primera edil ha assenyalat que teatre, monòlegs o qualsevol altre espectacle amb tarifa establida passa a ser gratuït per a menors de 3 a 11 anys, de manera que desapareix l’epígraf Infantil de l’ordenança.

Este fet comporta també una modificació de l’ordenança en l’apartat dels bons anuals de teatre i cinema familiar. Així, les famílies estalviaran els 28 euros anuals que pagaven pel carnet infantil de teatre i cinema i els 42 euros en el cas de la versió digital. A partir de l’entrada en vigor dels canvis, el pagament per assistència a espectacles de teatre i monòleg començarà als 12 anys, amb 7, 10 o 12 euros en funció del caixet de l’actuació contractada.

En aquest sentit, cal recordar que la modificació de l’ordenança inclou l’eliminació de les taxes per espectacles cinematogràfics. “Qualsevol veí o veïna d’Almassora podrà gaudir d’una vesprada de cinema de manera gratuïta sense haver de desplaçar-se a un altre municipi”, segons el regidor de Cultura.

A més, l’Ajuntament d’Almassora manté la tarifa per a persones en situació de desocupació. Inclou tota la programació cultural de l’Ajuntament (obres de teatre familiar, teatre adult o monòleg, actuacions musicals, concerts i la versió digital) a un preu únic de 4 euros.

D’altra banda, el ple ordinari de setembre permetrà l’adhesió al conveni entre la Generalitat Valenciana i les entitats gestores dels sistemes integrats de gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics, així com la denominació oficial de la plaça de la Molineta per al recinte reformat amb càrrec al concurs Som Ceràmica de la Diputació de Castelló.

Últimas noticias

Contenido relacionado