martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora amplia el pla Edificant per a incloure millores en Ochando

El consell escolar del centre demana la pintura i solució a les filtracions, entre altres

L’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana l’ampliació del pla Edificant per a incloure millores en el col·legi Germans Ochando. El consell escolar d’aquest centre va aprovar al juliol les sol·licituds de reparació perquè la Conselleria d’Educació atenga aquesta intervenció a través del pla de millora d’infraestructures educatives. El consistori ha traslladat la seua proposta a l’Administració autonòmica.

En concret, l’acta del consell escolar sol·licita la renovació total de la coberta per filtracions, la pintura exterior dels edificis (inclosos els elements metàl·lics oxidats), la pintura interior de l’aulari de Primària, la reforma del pati, les zones d’arena i la creació d’ombres en la resta i el projecte per a cobrir l’accés principal al recinte educatiu. Finalment, la sol·licitud inclou la pintura del gimnàs i la creació de l’accés a coberta.

Les peticions estan recollides en el consell escolar del centre celebrat el 10 de juliol, punt que la comunitat educativa representada en el col·legi Germans Ochando va votar per unanimitat. Posteriorment, el punt es va traslladar al consell escolar municipal celebrat a l’Ajuntament d’Almassora, on la regidora d’Educació, Raquel Barberà, va informar del procediment per a sol·licitar la seua inclusió en Edificant.

Cal recordar que el pla suposarà la reserva d’al voltant de tres milions d’euros en el pressupost municipal de 2020 per a poder executar la major part de les actuacions previstes. Les actuacions més quantioses són la construcció del col·legi Santa Quitèria, en barracons des de la seua obertura en 2010, i l’enderrocament i construcció de l’Ambaixador Beltrán. No obstant això, igual que el col·legi Germans Ochando, la resta de centres d’Almassora també compten amb peticions de millora aprovades pels seus respectius consells escolars.

Respecte a les obres del Santa Quitèria i l’Ambaixador Beltrán, el consistori ha obert un concurs d’idees a través d’un plec de condicions tècniques i administratives per a seleccionar la millor idea que servirà de base al projecte tècnic, bàsic i d’execució. En el primer cas, el valor estimat del contracte per a la redacció del centre ascendeix a 211.330,11 euros, mentre que la seua construcció, que posarà fi als barracons instal·lats en 2010, aconseguirà els 4,1 milions d’euros. Per part seua, el disseny d’Ambaixador Beltrán té un cost de 345.000 euros, que se sumen als 6,1 milions d’euros que suposarà el seu enderrocament i construcció.

Últimas noticias

Contenido relacionado