martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora activa el Bus de la Festa a demanda per seguretat en les nits del Roser

Tindrà quatre freqüències en el nucli urbà i una eixida a la platja.

L’Ajuntament d’Almassora habilitarà un autobús nocturn a demanda per a afavorir la seguretat dels més joves en el seu retorn a casa durant les festes del Roser.

Es tracta d’una iniciativa que funcionarà en les nits amb activitat en la carpa del Recinte Fester i que permetrà a les persones usuàries sol·licitar al conductor que pare, dins del recorregut establit, el més pròxim al seu domicili.

D’aquesta forma, l’equip de govern compleix el seu compromís d’habilitar aquest transport “que compleix el principal objectiu que tenia la mesura, que les dones no se senten insegures a l’hora de tornar a casa soles, però del qual per descomptat també es beneficiaran els homes, de manera que amb aquest servei donem cobertura a la totalitat de la població”, segons l’alcaldessa, Merche Galí.

La primera edil ha coordinat el dispositiu al costat de la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, i el departament d’Igualtat per a establir sis jornades d’activitat, coincidint amb l’obertura en horari nocturn del Recinte Fester en el Camí la Mar. Així, l’autobús funcionarà totes les nits en què hi haja activitat en la carpa: el divendres 4 i el dissabte 5, el dimarts 8 (vespra del 9 d’Octubre), dijous 10, divendres 11 i dissabte 12.

Les eixides pel nucli urbà estan previstes a les 2.00, les 3.00, les 5.00 i les 6.00 hores des de la confluència del camí Benafelí amb el carrer Manuel Vivanco. El recorregut circularà per: avinguda Generalitat, Sant Ferran, avinguda Castelló, Boqueras (al costat de barri Corell), Nou d’octubre, Transformador (al costat de barri Fátima), José Ortiz, Boqueras, carrer Sant Quitèria (Pío XII), tot el carrer Sant Jaume, Sant Lluís, José Ortiz, gir per Boqueras cap a Constitució i avinguda Castelló per a tornar a la parada inicial per l’avinguda Generalitat.

Al marge de les cinc parades oficials establides en el recorregut (Boqueras 365, 9 d’Octubre-Transformador, Boqueras parada d’autobusos, Pío XII i centre social del carrer Sant Jaume), totes les persones que viatgen en aquest transport podran sol·licitar al conductor que pare en qualsevol moment del recorregut, de manera que caminen soles el menor temps possible fins a arribar a casa.

D’igual forma ocorre en l’itinerari previst per a la platja, amb una eixida des de la mateixa parada que l’urbà a les 4.00 hores. L’autobús baixarà a la costa per camí la Mar i recorrerà la totalitat del districte marítim pel passeig, avinguda Mediterrània, encreuament amb camí Benafelí, Illes Balears fins a l’encreuament amb camí Catalans i retorn per passeig marítim per a enfilar camí Om Blanch de retorn cap al nucli urbà.

“És una experiència pionera, per la qual cosa ens servirà per a mesurar el grau d’acceptació i modificar els trajectes o freqüències de pas en funció del que ens indiquen les persones que ho usen en aquestes festes del Roser”, segons la regidora de Participació Ciutadana.

Últimas noticias

Contenido relacionado