martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora acollirà la II Trobada autonòmica d’aficionades als bous al carrer

Aficionades Taurines organitza l’esdeveniment el 12 d’octubre pel seu 10é aniversari.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, i la presidenta de l’Associació Cultural Taurina Aficionades Taurines d’Almassora, Susana Pons, han presentat la II Trobada autonòmica de penyes d’aficionades als bous al carrer, que tindrà lloc el dissabte 12 d’octubre. La localitat es convertirà en punt de trobada per a les dones taurines coincidint amb les festes en honor a la Mare de Déu del Roser.

La jornada començarà a les 10.30 hores amb la recepció de les penyes participants en la plaça Pere Cornell, a les quals Aficionades Taurines entregaran un mocador commemoratiu de la celebració. A les 11 hores arrancarà la cercavila amb la xaranga pels principals carrers del centre, que culminarà a les 13 hores a la Vila perquè les aficionades de la Comunitat assistisquen a l’entrada i prova de vaques.

Una hora més tard, el Recinte Fester acollirà el menjar de germanor de les participants en aquesta jornada. Aficionades Taurines compartiran una paella multitudinària amb les dones d’altres localitats, “que vindran a gaudir del nostre dia amb la samarreta de les seues respectives penyes per a donar visibilitat als diferents col·lectius que ens acompanyaran en aquest dia tan especial”, segons ha detallat Pons.

De fet, la programació d’aquesta segona trobada coincideix amb la celebració del desé aniversari de la fundació de la ACT Aficionades Taurines. Les seues integrants van festejar el seu primer lustre d’activitat amb la primera trobada autonòmica a l’octubre de 2014. Per a l’ocasió van reunir a més de 300 dones a Almassora “en una jornada històrica en la Comunitat Valenciana que repetim ara que complim deu anys consecutius contribuint a la festa dels bous”, en paraules de la presidenta del col.lectiu.

Pons ha agraït a l’Ajuntament d’Almassora i la Diputació Provincial el suport per a dur a terme aquesta trobada que continuarà després de la multitudinària paella amb la concentració de penyes enfront de la Casa de la Cultura i la cercavila a la Vila per a gaudir de “Sorpresivo”, el bou de Manuel Ángel Millars adquirit per a l’ocasió. El recinte taurí també acollirà l’exhibició del bou del poble i de l’exemplar d’Aficionats al Bou.

Després de l’exhibició dels tres bous cerrils, la plaça de l’Església acollirà la celebració d’una discoteca mòbil per a tancar la jornada festiva. L’edil de Festes ha animat a les penyes de dones d’Almassora i d’altres municipis “a contactar amb Aficionades per a inscriure’s en els actes programats i visitar-nos aquest dia, que en coincidir amb el festiu del 12 d’Octubre és una data idònia per a compartir amb nosaltres les celebracions del Roser”.

Últimas noticias

Contenido relacionado