miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcora implanta bonificacions per estimular l’economia local

A més, han començat les obres de modernització dels polígons industrials amb una inversió de 430.000 €.

Ja han començat les obres de modernització dels polígons industrials de l’Alcora. Concretament, s’ha iniciat el projecte de millora del polígon Foyes Ferraes, per al qual es destinarà una inversió de 430.000 €, aproximadament, i que compta amb una subvenció de 247.500 € de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

L’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, han destacat que “per primera vegada, s’està invertint en la necessària actualització dels nostres polígons”. Després d’este projecte, es realitzaran altres dos als polígons de Santa i Torreta, han recordat.

“Millorar la competitivitat de la nostra indústria, atraure inversions, fomentar la creació d’ocupació de qualitat, i en definitiva, estimular l’economia local, són objectius que ens hem marcat des del principi de la legislatura”, han explicat.

En este sentit, Falomir i Tena han subratllat també que el Ple de l’Ajuntament de l’Alcora ha aprovat esta setmana una modificació de l’ordenança fiscal per tal de bonificar l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) a empreses de nova creació i a aquelles que
incrementen la contractació indefinida en les seues plantilles.

Projecte polígon Foyes Ferraes

Els treballs consistiran, d’una banda, en la instal·lació d’un col·lector de gran capacitat al camí Regatell, entre Bestile i Azteca, per a captar les aigües pluvials que s’acumulen en la zona de la rotonda i conduir-la als punts d’abocament existents.

D’altra banda, s’instal·larà un segon col·lector al camí vell de Castelló, en el vial paral·lel a la rotonda, per a captar les aigües que venen de la cuneta de la rotonda pel camí i conduir-la als punts d’abocament existents.

També es procedirà a la instal·lació d’un tercer col·lector al camí Diseminado Foies per a reforçar la capacitat d’evacuació de la cuneta d’este vial i conduir-la als punts d’abocament existents. Esta actuació es combinarà de forma simultània amb les obres d’urbanització dutes a terme per Ceracasa, que permetran dotar de servei d’enllumenat, canalització per a xarxa elèctrica i ampliar el vial existent en la zona de façana de la fàbrica.

A més, entre altres actuacions, es durà a terme la canalització elèctrica i de telecomunicacions per a permetre el soterrament de xarxes aèries al camí Diseminado Foies; es condicionarà la rotonda entre Ceracasa i Supercerámica; se substituiran les lluminàries de les rotondes de Ceracasa, Azteca, Supercerámica i Bestile per tecnologia led; s’instal·laran càmeres de vigilància del trànsit i un hidrant d’incendis a la rotonda entre Ceracasa i Supercerámica; i es col·locarà senyalització viària i horitzontal dels espais en els quals s’executaran totes eixes millores.

Bonificacions IAE

S’aplicaran, a partir de l’any vinent 2020, bonificacions a les empreses de nova creació: 50% durant els 3 primers anys, 20% el quart any i 10% el cinqué.

També es bonificarà fins a un 50% per a les empreses que incrementen la contractació indefinida en les seues plantilles. Els percentatges de bonificació aniran en funció de l’increment de treballadors amb contracte indefinit: increment igual o superior al 10%, bonificació del 10%; increment igual o superior al 20%, bonificació el 20%; increment igual o superior al 30%, bonificació del 30%; increment igual o superior al 40%, bonificació del 40%; increment igual o superior al 50%, bonificació del 50%.

Últimas noticias

Contenido relacionado