viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà de Xivert: tot a punt per donar inici a les festes patronals a partir del divendres 23 de agost

Les festes patronals d’Alcalà-Alcossebre, en honor a Sant Joan Baptista i el Sagrat Cor de Jesús, ja estan a punt de donar inici i, amb elles, pràcticament quinze dies festius i més d’un centenar d’actes, en els dos nuclis urbans.

En concret, a Alcalà les festes es perllongaran del 23 al 31 d’agost i en Alcossebre, del 11 al 15 de setembre. Un dels actes més destacats, la presentació de les set festeres 2019, tindrà lloc el dissabte 24 d’agost, a les 23.00h, a la plaça de l’Església d’Alcalà. Prèviament, el 23 d’agost, tindrà lloc la Nit de la Xulla a la plaça Just Zaragozà. A partir del 25 d’agost, se succeiran actes tan tradicionals com el Pregó de Festes, el Tombet de Bou, actes religiosos, la Serenata al Patró a càrrec de l’Associació Musical Santa Cecília o la Nit de la Joventut. A més, s’han programat dotze nits d’orquestres i concerts. La programació taurina es reunirà a la I Setmana Taurina Gaspatxera amb diverses tardes de bou, a més dels Bous per la Vila als matins, el Encierro Campero i el I Concurs Nacional d’Emboladors que tindrà lloc el dissabte 31 d’agost.

A més, es consolida la Fira de Cerveses Artesanals XiBEERT, que celebrarà la seua segona edició el dijous 29 i el divendres 30 d’agost, traslladant-se a les Placetes de Sant Joan, en horari de 18.00h a 22.30h. Aquest any la Fira comptarà amb els estands dels cervesers “LaTípica” d’Alcossebre, “Badum” de Peníscola, “Tercer Tiempo” de la Pobla de Vallbona i “Cervesa Gorgos” de la Marina Alta. A més, l’Associació Custom Maestrat tindrà també un estand amb pintxos i tapes per acompanyar les cerveses artesanals.

La “Boutique de la Cervesa”, coordina aquesta fira, ia més realitzarà dos tastos de 4 cerveses cada dia per a 150 persones. Dijous 29 a les 20:00 hores, es realitzarà el tast de 4 cerveses nacionals. El divendres 30 a les 20:00 hores, es realitzarà el tast de 4 cerveses internacionals. Els tíquets es poden adquirir a les Oficines Municipals d’Alcalà de Xivert i d’Alcossebre fins a fi d’existències i costaran 6 € cada tast. En el tast s’inclou una copa commemorativa de vidre serigrafiada de regal. La Fira comptarà també amb un discjòquei en directe i al costat del recinte es realitzaran activitats infantils per als més petits, jocs tradicionals i un taller pirata.

Les festes es completen el cap de setmana del 7 i 8 de setembre, amb una nova edició de la reunió H-D & Custom Alcossebre 2019.

La regidora de Festes, Selene Blázquez, ha destacat “l’esforç que es fa des de l’Ajuntament, per configurar un programa festiu amb actes per a totes les edats, on no es perden les tradicions més nostres però, alhora, amb novetats i actes que puguen atreure els més joves”. L’Alcalde, Francisco Juan, ha valorat la implicació “dels col·lectius, que són el motor d’aquestes festes i gràcies als quals es manté aquest extens programa d’actes” i ha agraït “la tasca que realitzen totes les persones que col·laboren perquè les festes siguen possibles “. Per a finalitzar, ha destacat que “el poble està obert a la participació, tants veïns com a persones que ens visiten o d’altres localitats que aprofiten per passar aquest temps de diversió amb nosaltres”.

La programació es pot consultar i descarregar-se en PDF del web municipal a l’enllaç: https://drive.google.com/file/d/1m4y3uN7OMGZiINswrGdmrK3GUwv_zlD5/view

Últimas noticias

Contenido relacionado