miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà de Xivert celebra la presentació de les Festeres 2019

La localitat es submergeix de ple en les Festes Patronals en honor a Sant Joan Baptista i el Sagrat Cor de Jesús.

Alcalà-Alcossebre ja viu de ple les seues festes patronals, en honor a Sant Joan Baptista i el Sagrat Cor de Jesús, després de la celebració ahir a la nit l’acte de presentació de les Festeres 2019: Mara Cabezas, Elsa Cherta, Belén Vinuesa, Dunia Bort, Alba Barceló, Selene Martí i Miriam Bosch. L’acte va tenir com a escenari la plaça de l’Església d’Alcalà, amb el magnífic fons de la façana de l’església parroquial i va tenir, com a temàtica, les tradicions gaspatxeres, amb moments com la intervenció del pregoner, l’actuació de les Dances, una Crida a la Festa i la interpretació d’una cançó dedicada a Alcalà de Xivert. A més, l’Associació Musical Santa Cecília va ser l’encarregada d’obrir i tancar l’acte amb la interpretació, a l’inici, d’una Marxa Mora i, al final i com és tradicional, amb l’Himne de la Comunitat Valenciana. Els gegants de la localitat, Empar i Joan, que aquest any s’han restaurat i han renovat el seu vestuari van presidir l’escenari i, a més, van ser protagonistes d’un vídeo al costat de les festeres. Dos joves de la localitat, Amalia Cucala i Javi García Pitarch van ser els encarregats de presentar. Per l’escenari van passar també els festers i festera 2018 que van recordar els bons moments del seu regnat i van desitjar bones festes a tots.

En el seu parlament, l’alcalde Francisco Juan va agrair “als que treballen perquè, cada dia, puguem gaudir de les festes: els que es dediquen a la seguretat, a atendre’ns mèdicament, a muntar i desmuntar escenaris i a matinar per tenir-ho tot a punt “. Juan també va apel·lar “a la singularitat del nostre municipi que és el que ens fa grans” i va convidar els veïns a “oblidar els xicotets problemes del dia a dia i gaudir de les festes”.

L’acte va comptar amb la presència de la senadora Salomé Pradas, els diputats provincials María Jiménez, Vicent Sales, Susana Marqués i Maria Àngels Pallarés i alcaldes, regidors i càrrecs representatius de municipis veïns.

Les festes prosseguiran a Alcalà de Xivert fins a l’1 de setembre. Aquesta vesprada, a partir de les 19.00h, tindrà lloc un altre dels actes més destacats: el Pregó de Festes que enguany està dedicat a representar els principals actes festius de la localitat

https://actualitatvalenciana.com/buscat-festes-alcala-de-xivert/

Últimas noticias

Contenido relacionado