lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà-Alcossebre sol·licita la rebaixa de preus i millora de la línia de tren entre el Baix Maestrat i Castelló

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat una declaració institucional, secundada per tots els grups municipals arran d’una moció presentada pel Partit Popular, en la qual se sol·licita equiparar el preu dels bitllets que paguen els veïns del Baix Maestrat per desplaçar-se fins a Castelló amb el que paguen veïns d’altres comarques de la Comunitat Valenciana que es desplacen en trens de Rodalies.

Esta mesura inclou també que els veïns del Baix Maestrat puguen optar a abonaments especials que sí que estan contemplats per als usuaris de les línies de Rodalies. També es demana la posada en marxa d’un Pla de Millora integral del servei de trens que acabe amb les deficiències que pateixen les instal·lacions i material rodant de Renfe, així com amb les problemàtiques de manca de puntualitat, increment del temps dels viatges i cancel·lacions, així com que s’assegure l’accessibilitat a totes les estacions i trens de la línia.

La declaració institucional es traslladarà tant al Govern central, com a organisme competent en matèria de transport i infraestructures ferroviàries, com a la Generalitat Valenciana, perquè les tracte en la comissió de seguiment de Rodalies integrada per l’administració autonòmica i la central.

L’Alcalde Francisco Juan ha recordat que “sempre hem defensat que s’incrementaren els trens que ens comuniquen amb Castelló. Ara que l’augment de trens és un fet, no podem permetre que el servei que s’estiga donant no siga del segle XXI”.

D’altra banda, el ple també va aprovar l’ampliació de l’Ordenança d’Ajudes al Transport per incorporar un ajut del 50% per al preu del bitllet d’autobús per als estudiants que utilitzen este mitjà de transport per desplaçar-se des d’Alcossebre fins a l’estació d’Alcalà. La mesura va ser sol·licitada pel grup municipal de Compromís, en l’anterior sessió plenària en què es va aprovar la posada en marxa de l’Ordenança que aporta una ajuda del 50% per als estudiants que es desplacen en tren des d’Alcalà a altres ciutats on cursen els seus estudis.

Últimas noticias

Contenido relacionado