martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà-Alcossebre ja aplica el Pla Territorial Municipal d’Emergències en previsió de la DANA

Davant la preemergència per forts vents, temporal marítim i pluja s'ha establert el protocol d'actuació i s'han suspès els actes festius previstos.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ja aplica el Pla Territorial Municipal d’Emergències- PTM, que ja ha rebut el vistiplau per part de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i només necessita la seua homologació per part de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, per a la seua entrada en vigor oficial.

Davant la declaració de la Preemergència, per part de la Centre de Coordinació d’Emergències, per l’arribada de la DANA -Depressió Aïllada en Nivells alts- s’ha seguit el protocol d’actuació recollida al PTM per previsió d’inundacions i forts vents. L’Alcalde Francisco Juan -Director del PTM- ha convocat la comissió encarregada del seguiment, amb presència de les regidories de Serveis, Policia, Sanitat i Urbanisme i s’ha fet seguiment de temes com la col·locació de senyalització en passos inundables o tenir prevista la retirada d’elements que puguen dificultar la circulació com branques i mobiliari urbà. Per part de la Regidoria de Serveis, s’ha indicat que s’han netejat tots els barrancs, així com clavegueres.

A la reunió, s’ha valorat la suspensió d’actes festius ja que les festes d’Alcossebre comencen demà dimecres a Alcossebre i s’ha decidit suspendre el muntatge del recinte de carpes al passeig de Marítim ja que, la previsió de forts vents i temporal marítim, faria perillar la instal·lació. També s’han suspès els actes programats: tallers infantils a la plaça Vista Alegre, cercavila d’associacions locals, inauguració del recinte festiu al Passeig Marítim i concert dels 80 Principales. “El fort vent i el temporal fan inviable el muntatge del recinte i no volem que passe com en anteriors ocasions en què el vent ens ha destrossat les instal·lacions així que, per prudència i seguint les decisions dels tècnics, hem decidit no fer demà el muntatge i suspendre els actes previstos”, ha indicat l’Alcalde.

Des de l’Ajuntament, se seguirà informant a la població de les diferents actualitzacions d’avisos per part del Centre de Coordinació d’Emergències.

Últimas noticias

Contenido relacionado