miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà-Alcossebre es fixa en l’exemple d’Onda per rehabilitar el nucli antic

Responsables municipals han visitat l'Ajuntament d'Onda per conèixer a quin tipus d'ajudes acollir i com planificar les accions a realitzar.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre segueix treballant en les possibles alternatives per posar en marxa un pla integral de rehabilitació del nucli antic.

Després d’haver-se reunit amb la junta directiva del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló-CTAC i tractar l’existència de diferents programes d’ajuts a nivell institucional, l’Alcalde Francisco Juan i el regidor d’Urbanisme, José Miguel Martorell, han visitat l’Ajuntament d’Onda per a conèixer com gestionar, a nivell municipal, aquests programes d’ajuts. A la reunió, van ser atesos pel regidor Salvador Aguilella i el tècnic responsable de l’Oficinas Municipal de Rehabilitació de l’Habitatge. Onda treballa des de l’any 2013 en la rehabilitació del seu casc antic i es troba inclosa des de l’any 2017 en les Ajudes del programa de foment de la regeneració i renovació urbana i rural del Pla Estatal de l’Habitatge. A través d’aquestes ajudes, els propietaris interessats poden sol·licitar ajudes directes per a la rehabilitació dels seus habitatges que, en alguns casos, poden arribar fins al 90% del cost de l’obra.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que “tenim clar que rehabilitar el nostre casc antic és una necessitat, a nivell de posar en valor el nostre municipi i també per evitar la despoblació del nucli d’Alcalà i generar riquesa” i ha explicat “a través de l’experiència l’Ajuntament d’Onda, hem vist que és bàsic que els propietaris tinguen interès a rehabilitar els seus habitatges i, d’aquesta manera, que l’Ajuntament pose els instruments per a poder optar a plans d’ajuts, etc.” Juan ha recordat que” el nostre objectiu és , de cara al pressupost del 2020, incloure les primeres accions necessàries per posar en marxa la rehabilitació del nucli antic”.

Últimas noticias

Contenido relacionado