martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Quatre dies d’activitat pel primer aniversari del Museu del Joguet d’Almassora

La sala amplia el seu horari per a obrir de dijous a diumenge totes les setmanes.

L’Ajuntament d’Almassora i la familiar Arenós-Agut, propietària de la col·lecció del Museu del Joguet, preparen quatre dies d’activitats per a celebrar el primer aniversari de la nova ubicació de la sala. La regidora de Museus, Isladis Falcó, i la comissària de la mostra, María Arenós, han acordat tancar una programació centrada en la infància per a celebrar l’efemèride.

D’aquesta forma, des d’aquest dijous i fins al diumenge 15, els visitants més xicotets podran participar en jocs d’agudesa visual i sorteig de premis a la sala situada en el primer pis del Mercat Central. I el dissabte 14, dia de l’aniversari, hi haurà cuentacuentos i més sorpreses per als qui s’acosten fins al recinte. Totes les activitats seran gratuïtes per a afavorir l’assistència de públic.

Tot això en una sala que ha ampliat el seu horari de dijous a diumenge per a atendre la constant arribada de públic. D’aquesta forma, dijous, divendres i diumenge, el museu obri d’11 a 13 hores, mentre que els dissabtes, a més, també està disponible per a visites de 18 a 20 hores. D’altra banda, el consistori i la família ofereixen la possibilitat de concertar visites guiades per a grups també fora d’aquest horari, “de manera que ningú que arribe a Almassora es perda la mostra”, segons la regidora.

Falcó ha recordat que les prop de 8.000 visites que ha registrat el Museu del Joguet en aquest primer any d’activitat “eren una xifra impensable en el moment de la inauguració que ens motiva per a continuar treballant amb la família Arenós-Agut per a posar en valor la col·lecció i millorar encara més les dades”.

No en va, l’objectiu del consistori per a la legislatura és convertir-lo en referent turístic i aprofitar les visites per a mostrar al públic la resta de l’oferta de la localitat. El departament municipal de Turisme estudia fórmules per a difondre el potencial de l’exposició al costat d’altres espais com el jaciment arqueològic del Torrelló, el riu, la Vila o el Museu Municipal.

Biblioteques d’estiu

D’altra banda, la Regidoria de Cultura ha ampliat el període d’activitat de les biblioteques de la platja per a mantindre-les obertes entre demà dilluns i el divendres 13 a petició dels usuaris. Les sales de lectura de Benafelí i Pla de la Torre combinaran la seua activitat amb la biblioteca municipal del nucli urbà.

Últimas noticias

Contenido relacionado