domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

ACPV i altres entitats es concentren contra la sentència a Alacant, València i Castelló

ACPV i altres entitats es concentraran hui dilluns en protesta per la sentència sobre el procés a les localitats de València, Alacant, Castelló i Gandia.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i altres entitats es concentraran hui dilluns en protesta per la sentència sobre el procés a les localitats de València, Alacant, Castelló i Gandia, en entendre que en el juí als líders independentistes a la presó s’ha mostrat “sobradament” que els presos “no han comès cap delicte”.

Les concentracions se celebraran a les 19.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament de València i davant de l’estació de Renfe d’Alacant i a les 20.00 hores davant de l’Ajuntament de Castelló i Gandia. La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià i Espai de Trobada per la Llibertat també s’han sumat a estes protestes.

ACPV ja va anunciar dissabte que convocaria una protesta quan el Tribunal Suprem fera pública de forma oficial la sentència sobre el procés si condemnava els nou líders independentistes a la presó.

Per la seua banda, segons Dret a Decidir, “el futur de Catalunya correspon decidir-ho a la seua ciutadania” i, sobre aquest tema, considera que en aquest juí “no només s’ha jutjat unes persones concretes sinó tot un poble i el dret a decidir sobre les seues vides”.

La Sala penal del Tribunal Suprem ha condemnat a 13 anys de presó el líder d’ERC i ex-vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, pels delictes de rebel·lió i de malversació de fons públics.

Per la seua banda, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que en el moment de produir-se els fets jutjats eren respectivament els líders de l’ANC i Omniun Cultural han sigut condemnats a 9 anys de presó. L’ex-vicepresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha sigut condemnada a 11 anys i mig de presó.

Últimas noticias

Contenido relacionado