L’Acadèmia Valenciana de la Llengua estrena vocabulari sanitari

La publicació, presentada a Castelló, conté més de 7400 entrades en valencià, castellà i anglés i té com a objectiu ser una eina útil pels professionals sanitaris.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha presentat a Castelló un nou vocabulari específic de Ciències de la Salut amb més de 7400 entrades. La nova edició del departament de terminologia recull paraules en valencià, castellà i anglés i pretén ser “una eina útil pels professionals sanitaris per accedir als nostres pacients d’una manera normalitzada” tal com ha explicat el director mèdic de la Unió de Mútues, Serafín Oliva, a la seu mutualista que ha acollit l’acte de presentació.

Este vocabulari de les ciències de la salut “és únic i ve a cobrir un buit existent fins ara en esta disciplina, tant dins com fora de la Comunitat Valenciana”, segons ha indicat el President de l’Acadèmia, Ramon Ferrer. A més, com ha afegit el president de la Secció de Terminologia, Artur Ahuir: “Cada cosa ha de tindre el seu nom i calia poder comunicar-se en valencià en este sector”.

Per la seua banda, des del Col·legi Oficial de Metges de Castelló, José María Breva, el seu president, també ha agraït esta aportació, destacant l’esforç que suposa també “per poder clarificar molta terminologia, per l’educació lingüística dels mateixos sanitaris i en especial per la seua utilitat en generar una comunicació clara i fluida”.

L’acte de presentació ha tingut a més, l’atractiu afegit d’una conferència a càrrec del Dr. Vicent Pascual, reconegut especialista en medicina de família i investigador, que ha explicat, en valencià, l’actualització de les recomanacions dietètiques en prevenció cardiovascular.