viernes, 24 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

142 tapes per a desgustar els millors “Sabors de Castelló”

Del 7 al 30 de novembre, la capital de la Plana celebra la 10a edició de la seua popular Ruta de Tapes, en la qual participen 71 locals.

Com cada tardor, Castelló de la Plana es converteix en ‘capital del tapeo’ acollint el seu major esdeveniment gastronòmic popular. Un total de 71 locals –tretze més que l’any passat– temptaran als paladars de castellonencs i visitants amb dues creacions que entraran a concurs en aquesta Ruta de Tapes ‘Sabors Castelló’.

Els bars i restaurants estan repartits per tota la ciutat en quatre zones gastronòmiques: Sabors Centre (33 locals), Sabors Est (20), Sabors Nord (12) i Sabors Oest (6). Una excel·lent excusa per a conéixer tots els racons d’aquesta capital mediterrània que aposta per la cuina com un dels seus grans referents turístics.

Durant els 24 dies que durarà aquest esdeveniment –del dijous 7 al dissabte 30 de novembre– es calcula que prop de 60.000 persones consumiran unes 180.000 tapes elaborades amb matèria primera local: formatges, olis, carns, peixos i altres productes de quilòmetre 0. Però no sols podran degustar aquestes creacions culinàries en miniatura sinó també valorar-les, sent les seues votacions el complement perfecte a la decisió que prendrà un Comité Gastronòmic integrat per experts i patrocinadors, premiant a les millors tapes i locals.

La imatge d’esta 10a edició és una obra en tècnica mixta –pintura acrílica amb tocs de cera i pastís– titulada ‘Menú’ i realitzada pel reconegut pintor castellonenc Vicente Traver Calzada i juga amb una colorista composició en la qual les seues eines artístiques –pinzells, llapis, compàs…– evoquen als coberts. La presentació de l’obra va ser a càrrec de la regidora de Turisme, Pilar Escuder.

1r concurs per a instagramers

La gran novetat d’aquesta edició és el Primer Concurs de Fotografia Gastronòmica de Castelló ‘GastropixelCS’. Es podrà participar a través del perfil oficial de Instagran de la Ruta @sabors_castellon en dos apartats: gastronòmic de la pròpia Ruta i Ciutat, amb imatges en blanc i negre de la capital de la Plana.

La gala de presentació de la Ruta se celebrarà el dimarts 29 d’octubre i el lliurament de premis, el dimarts 10 de desembre.

Últimas noticias

Contenido relacionado