martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

135 xiquets de 3 anys comencen el nou curs escolar a Nules

El començament del nou curs escolar a la població de Nules ha estat marcat per la normalitat amb la incorporació de 135 xiquets i xiquetes de 3 anys a les aules. A més, en aquest curs escolar 2019/2020 s’han matriculat un total de 46 menors en les aules de dos anys, cal recordar que a Nules el curs passat es va ampliar l’oferta educativa amb dues aules de dos anys que es troben al CEIP Lope de Vega i al CEIP Pedro Alcázar.

“A Nules hi ha places vacants en l’aulari de dos anys perquè en l’actualitat disposem de quatre aules, ja que a l’Escola Infantil Los Gorriones hi ha dues aules més de dos anys”, comenta la regidora d’Educació, Rosa Ventura.

Per altra banda, el Consell Escolar Municipal va sol·licitar el passat mes de juny a la Conselleria d’Educació un nou educador per a atendre les necessitats educatives especials. Nules té dos educadors per a un total de 12 alumnes, “quan la normativa vigent diu que cada educador estarà al davant de cinc alumnes i a Nules hi ha una càrrega de responsabilitat en superar aquesta ràtio”, matisa Ventura.

Així mateix, el nou curs escolar comença amb la realització d’actuacions de millora de les instal·lacions d’alguns centres educatius mitjançant el Pla Edificant. De fet, s’estan executant obres al CEIP Lope de Vega i es preveu que a principi del pròxim any 2020 comencen a l’Escola Infantil Los Gorriones.

A més, està pendent també al llarg de l’any 2020 el començament de les obres als CEIP Pío XII, Jaume I i Cervantes.

“Des de l’Ajuntament hem atés les sol·licituds principals que al seu dia ens van fer arribar des de les diferents comunitats educatives per tal que els xiquets i les xiquetes de Nules tinguen les instal·lacions en les millors condicions possibles i que vam traslladar a la Conselleria perquè s’inclogueren en el Pla Edificant”, explica la regidora d’Educació.

Pla Edificant
En concret, al CEIP Lope de Vega es construirà un gimnàs i es reformarà l’antic habitatge del conserge per a habilitar-lo com a aula multifuncional amb un import de 315.873,05 euros.

També es beneficiaran del Pla Edificant el CEIP Pío XII amb la construcció d’un gimnàs per un import de 982.316,32 euros, l’escola infantil de primer cicle Los Gorriones on està previst realitzar una reforma integral amb una quantitat de 470.755,67 euros, el CEIP Jaume I on també es construirà un gimnàs i una escala d’emergència amb un import de 884.576,93 euros, i el CEIP Cervantes on es portaran a terme diferents actuacions com ara la construcció d’una escala d’emergència des del primer pis a l’exterior i d’un vàter per a docents amb un import de 563.908,18 euros.

Últimas noticias

Contenido relacionado